Бивш шеф на БАБХ-Хасково отново поема управлението й

Областната дирекция по храните в Хасково ще има нов началник. Той обаче всъщност вече е бил начело на управлението й, тъй като е в структурата отдавна, като началник на един от най-важните отдели-този по контрол на храните. Освен това, вече е била и начело на дирекцията в Хасково. Става въпрос за д-р Георги Илиев, който във времето е бил временно изпълняващ управленската длъжност.

През 2011 година д-р Илиев за първи път оглави временно Дирекцията в Хасково, след като титулярът д-р Джамил Читов излезе в болничен.

През 2017 година той отново застана начело на структурата на мястото на началника си д-р Георги Станков, който беше избран за депутат в 44 НС.

На поста сега д-р Илиев сменя д-р Стойчо Курдов.

Д-р Георги Илиев е бил главен ветеринарен лекар на Маджарово лекар на лечебница в Маджарово и началник отдел „Здравеопазване на животните“ към Регионалната ветеринарно-медицинска служба. През периода 1999 – 2002 година оглавява службата, а впоследствие става главен инспектор в ДВСК и в отдел „Контрол на храните“ към Областната дирекция по безопасност на храните.

Той ръководи ОДБХ и по време на тежката криза през 2019 година, когато областта беше една от най-засегнатите в страната от Африканска чума.

Спряга се и още едно име за директорското място. Това на д-р Христо Вълчанов.

В късния следобед информацията, че именно д-р Георги Илиев се завръща начело на службата беше потвърдена през сайта на БАБХ, където името му беше поставено като титуляр на Областната дирекция в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Вс
    Всички!!!
    37 -14
    13:30, 25 авг 2023
    Всички боклуци върнаха, пак! УжасТ!!! Промяна!? Хора, най-развитите демокрации, са паважните демокрации!!! Хиляди хора с павета!!! Няма друг начин, разберете! Вдигнете тези наведени и мизернострахливи глави се борете!!!
    • Му
      Мустака
      11 -14
      20:57, 25 авг 2023
      Абе уникален тъпак такъв, ти познаваш ли този човек,че си позволяваш такъв коментар.Когато не си наясно с нещата недей да си чешеш грапавия език където не ти е работата.
  • 2
    Ко
    колега
    6 -1
    08:41, 28 авг 2023
    добър човек и добър ръководител
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини