Изпратено е мотивирано искане до президентството за смяна на главния секретар на МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече е изпратил мотивирано искане до президентството, с което изисква смяна на главния секретар на МВР, с когото има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министерството. Това заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание. 

„Мотивите ще бъдат разяснени от министъра след заседанието на Министерския съвет, той ще ги представи. Очакваме решението на президентството. След като получим положително съгласие, както се изисква от правилника на Министерския съвет, това предложение ще бъде внесено за решение“, разясни Денков. 

Според премиера екипът в МВР трябва да работи в синхрон и съгласувано, за да успее да си свърши работата. 

След съвещание в Министерския съвет в края на миналата седмица, на което участваха представители на правителството и на службите за сигурност, министър-председателят Николай Денков заяви, че е помолил вътрешния министър Калин Стоянов да подготви доклад с искане за смяна на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Повод за съвещанието при премиера бяха зачестилите криминални случаи в страната и убийството на Алексей Петров. 

На днешното заседание Министерският съвет предстои да обсъди подготовката и провеждането на местните избори, насрочени за 29 октомври тази година. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини