Движението в посока София по част от магистрала „Тракия" ще е в една лента до 17 август

От днес до 9 ч. на 17 август (четвъртък) движението в посока София по АМ „Тракия" в участъка от 88-ми до 84-ти км, на територията на област Пазарджик, ще се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). За изпълнение на аварийни възстановителни дейности на асфалтовата настилка ще бъде ограничено преминаването по активната лента. Трафикът се пренасочва в изпреварващата.

През следващата седмица – на 21-22 август, както и между 29 и 31 август, неотложни аварийни дейности за повишаване безопасността на движение се предвижда да бъдат извършени и в платното за Бургас, в участъка от 54-ти до 85-ти километър. Тогава ще бъде въведена временна организация за безопасност на движението и участъкът ще бъде сигнализиран с необходимата пътна сигнализация.

АПИ призовава шофьорите да се движат с повишено внимание, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, съветват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

От началото на годината са изразходвани 244 млн. лв. за основни ремонти и изграждане на нови пътища при предвидени в бюджета над 2 милиарда, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков пред журналисти в Търговище в началото на месеца. Тогава той отбеляза, че това показва липса на планиране и на готови проекти, по които да се работи, както и липса на обществени поръчки, които да са възложени, така че да се осигури фронт.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини