Ударни акции в София и Пловдив... над 20 в ареста!

Организирана престъпна група, занимавала се с прочистване на райони в София с цел разпространениена дрога, е задържана от служители на СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тарторът на новосъздадената бригада, действал с изключителна жестокост, за да завоюва територии на влияние в столицата. Той е осъждан за убийство.

Криминалисти от сектор “Наркотици” при СДВР установиха организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици в голяма част от територията на столицата, след като преди това по особено брутален начин прочиствала набелязаните региони. Разследващите работили по разкриването на наказателната бригада от няколко месеца. В хода на предприетите оперативни действия изяснили, че новосъздадената група се ръководи от известния с изключителната си жестокост Т.Г. на 41 години, вече осъждан за извършено от него убийство. Като начало той и аверите му 25-годишния А.К.- с прякор Дългия, А.Н. на 20 години Р.Б. на 33 години и 21-годишните Т.З. и С.Д. действали на територията на два от централните райони в столицата.

Скоро обаче групата започнала да действа като наказателна бригада за прочистване на региони за влияние и чрез сила да разширява периметъра си. Тарторът, известен с прякорите Боксьора и Доктора, воювал с брутална жестокост срещу конкурентите на пазара, ако заплахите не решавали проблема, той вадел нож и чрез физическо насилие принуждавал наркодилърите да работят за него.

В хода на проведените следствени действия са извършени обиски и претърсвания в жилищата и автомобилите на задържаните. Там са открити и иззети различни по вид наркотични вещества, ножове, черни маски с прорез за очите, газови пистолети, преправени в бойни и боеприпаси за тях.

Материалите по случая са предадени на прокурор от СГП, очаква се 72-часово удължаване на мярката на задържане на членовете на групата. По информация на столичната дирекция и петимата са криминално проявени.

Работата по издирването на лица, съпричастни към организираната престъпна група продължава.

В Пловдив пък са задържани 18 криминално проявени по време на специализираните полицейски акции.

Седем лица, обявени за общодържавно издирване, петима мъже с наркотици и шест проституиращи жени бяха заловени по време на специализирани полицейски операции, проведени на територията на ОДМВР-Пловдив от началото на годината до 8 януари. 
В хода на една от операциите на територията на Шесто РУ в Пловдив бе заловен в момент на кражба от дом Е.К. на 38 години от Костандово, многократно осъждан за кражби, грабежи и противозаконни отнемания на автомобили. Задържан е и неговият съучастник – Г.М. на 40 години от Пловдив.

Заловените с дрога пловдивчани Г.С. на 29 години, Р.А. на 31 години, Д.С. на 24 години, Й.А. на 29 години и Б.Д. 29 години от Пазарджик са задържани в ареста за 24 часа. Срещу заловените като заподозрени за получаване на доходи по неморален начин пари Д.М. на 24 години, А.И. на 28 години, С.С. на 21 години, Г.П. на 28 години, М.М. на 26 години и Е.А. на 38 години са започнати проверки по чл. 329, ал. 1 от НК.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини