Атанаска и Сонай спечелиха сърцата на бургаската публика

Голямата награда –любовта на публиката на 40-тото издание на конкурса „Бургас и морето“ беше спечелена от песента „Бургаско море“, изпълнена от дуета Сони и Нани. Тя получи 195 точки, с 40 повече от следващата песен.

Нани разказа, че тя и нейната половинка Сонай се запознават преди 7 години на конкурса „Сезони“ в Бургас. Точно тогава  е създаден и текстът на песента от Татяна Йотова, а той сякаш е пророчески за дуета и … лесен за запомняне.

Предложението да изпълнят песента е дошло от композитора Хайгашод Агасян, който лично  се  обадил на Сонай.

„Знаехме, че тази песен ще се хареса на публиката и че е достойна да спечели наградата ѝ, споделя още момичето от Първомай. Затова се раздадохме на сцената, искахме да се усеща и нашето присъствие, дадохме цялата си душа и бяхме много „в текста“.

Освен наградата на публиката, творческият екип Хайгашод Агасян, Татяна Йотова, аранжорът Светослав Лобошки и дуетът Сони и Нани получиха третата награда на журито. Отличен беше и текстът на песента. Трите награди накараха композиторът да възкликне „Такова нещо ми се случва за пръв път!“, а това е и прецедент за „Бургас и морето“.

„Много бяхме развълнувани, прегръщахме се целият екип, имаше сълзи от радост, а г-н Агасян беше много щастлив – направи си подарък за 70-годишнината. С Татяна Йотова се запознахме първо чрез фейсбук. Много разговаряхме, дойде и ни поздрави още преди изпълнението. Важно е хората, които са в екипа да са с чисти намерения… напук на лицемерието в тези среди…“

В публиката бяха родителите на Атанаска и Сонай, а един от първите хора, които ги е поздравил е била Тони Димитрова.

„Песента „Ах, морето“, изпълнена от нея, също е била класирана на трето място в този конкурс, но е спечелила сърцата на хората“, припомня Нани.

С купон до зори организатори и участници отбелязаха края на юбилейното издание на конкурса, за Сони и Нани остава надеждата за още много награди и любов.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини