Злосторници задигнаха материали от новостроящата се църква в кв. „Орфей“

Злосторници са откраднали материали за строителството на новия храм в хасковския квартал „Орфей“ -„Св. Иван Рилски“, съобщи председателят на църковното настоятелство отец Никола. Недоброжелателите са разбили катинара на огражденията на строежа и са задигнали греди и подпори.

Отпреди месец кампанията за строителството на църквата се възобнови и вече десетки дарители от региона, страната и дори от чужбина, участват в нея с финансови средства по сметка на църквата, а други даряват материали, нужни за градежа на християнската обител. Група деца от Хасково дори подеха собствена кампания за събиране на средства. Те правят гривнички и ги продават, като събраното от продажбите внасят за изграждането на църквата.

Към хората, които са влезли зад оградата на храма и са прибрали, каквото са си харесали, отец Никола се обръща с молба да  върнат взетото доброволно. От поста му в социалните мрежи става ясно, че злосторниците са ясни, тъй като са заснети на камери от околните търговски обекти. Полицията работи по установяването на лицата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Df
    dfg
    13 -1
    15:58, 10 юли 2023
    Анатемосай ги!
    • Па
      Пазача
      1 0
      07:33, 11 юли 2023
      Сложете охрана.
  • 2
    Ма
    Манев
    8 0
    18:45, 10 юли 2023
    То е ясно,че църквата ще бъде построена.Дори и да има подобни набези.
  • 3
    Ра
    Рамадан Шабан
    16 0
    23:03, 10 юли 2023
    Аз съм един от строителите на обекта. Сутринта когато пристигнахме пред входа забелязахме греди. Аз лично помислих че един дарител през укенда имал свободно време и докарал греди, но после устоновихме че тези греди бяха за дигане... разбити бяха катинарите на фургоните и това не за първи път. Липсваше доста дървен материал... Една молба от мен техника и кабели не оставяме на обекта. Колкото пъти да разкъртите катинарите няма да може да намерите техника.... но с това с материалите не очаквах... всеки от нас може би малко , но нещичко дава за да бъде довършен този обект... Имаме нужда от материали. Нестига че имаме нужда материали то отгоре на това крадете.... ако неискате да ни помагате поне оставете да си вършим наща работа. Проста не очаквах да има толкова злонамерени хора... засрамете се.
    • Би
      Бивш граничар
      2 0
      10:54, 11 юли 2023
      Това не са хора а ци...ни
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини