Полицията в Истанбул търси нелегални мигранти в нощни клубове

Полицията в Истанбул от тази седмица започна да прилага нова практика в търсене на нелегални мигранти – силите на реда извършват проверки в нощни клубове, както и в други места за развлечение, пишат турските медии.

Освен нощни заведения полицията претърсва и лодки за разходки, които се движат в пролива Босфор.

Само при първата проверка, извършена късно вечерта на 5 юли, са били задържани 354 нелегални мигранти, информира в. „Хюриет“.

Истанбулската полиция претърсва заведения в кварталите Авджълар, Кючюкчекмедже, Бююкчекмедже, Кадъкьой, Бакъркьой, Бейоглу, Багджълар, Есенюрт, Фатих, Зейтинбурну, където е известно, че има много мигранти.

Заловените нелегални мигранти са предадени на центровете за депортиране.

От полицията подчертаха, че проверките ще продължат в районите с висока концентрация на нелегални мигранти, като през следващите дни ще се разширят и към други райони. Целта е нощните проверки да продължат без прекъсване, докато проблемът с незаконната миграция в Истанбул не бъде разрешен.

В последно време в Турция имаше много ожесточени спорове по повод мигрантите в страната. Според властите те са около 4 милиона, опозицията обаче твърди, че броят им всъщност е над 10 милиона души. Въпросът, свързан с мигрантите, бе сред основните по време на предизборната кампания миналия месец.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини