Първомай посрещна празника си в присъствието на вицепрезидента

    За 21-ви път град Първомай посрещна 1 май като свой празник, спазвайки създадени през последните десетилетия традиции, с много настроение и развълнувани жители и гости.

    Вицепрезидентът на републиката Илияна Йотова посети града и лично приветства първомайци: „Моето присъствие тук е знак за подкрепа, защото ние виждаме какво прави местната власт. Вече повече от 2 години, ако не е президентската власт и ако не е местната власт, ние щяхме да имаме много сериозни проблеми в страната. Това е обръщение и към тези, които искат да бъде премахнат института на служебното правителство, и тези, които правят всичко възможно, за да няма достатъчна децентрализация на местната власт. Аз и президента сме „за“ поправки в Закона за местната власт, така че да се изпълни конституционния текст за независимостта на местната власт.“  

    Празникът започна с изпълнения на  „Мажоретен състав” при СУ „Проф. д-р Асен Златаров” с ръководител Венче Колева и „Духов оркестър” при ОУ „Георги Караславов” с ръководител Георги Маринов.

    С приветствие към гражданите се обърна кметът на града Николай Митков: „За нас, като общинско ръководство, е важно да насърчаваме и да съдействаме за реализацията на всеки един проект и всяка една инвестиция. Но всичко това е възможно, защото Вие нашите съграждани ни подкрепяте и ни се доверявате. Вие сте нашият коректив и вдъхновител. От срещите с вас знаем, че пътят, по който вървим, е верен.

    Кметът удостои с Почетния знак на града граждани и фирми с принос в обществения и културен живот на  общината. Наградени бяха Кичка Петкова – за дейността ѝ като ръководител на Певческия ансамбъл „Първомай“; директорът на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ Чавдар Здравчев; Тодор Баръмов – за приноса му към организираното ловно движение; създателя и треньор на Клуба по карате киокушин „Шампион“ Драган Драганов. Отличените фирми са  „Агродоминатор” ООД; „МАКРИ 7”; „МР – Хартиени и опаковъчни материали” ООД и, „ЕСКОМ” ООД за инвестициите им в общината и приноса за развитието ѝ.

    По традиция в този ден бяха открити и Майските културни тържества – тази година за 50-ти път. Огънят на духовността беше запален от вицепрезидента Йотова.

    Празникът продължи с концертна програма на Гвардейски представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили, с участието на обичаните Росица Кирилова и Маргарита Хранова.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини