Областният управител Красимир Ангелов влезе в кабината си, заместникът му Мартин Узунов напуска

Изображение 1 от 3

    По-добра обстановка за инвестиции, които да доведат до повече работни места, задържането на хората в региона и повече ангажираност на локалния бизнес. Това е приоритетната тема за новия областен управител на Хасково Красимира Ангелов.

    При встъпването си в длъжност днес той подчерта, че усилията му ще са насочени първо към ангажиране на местния капитал, тъй като навсякъде има празни халета и магазини, а това означава, че има къде се работи в регион. Ангелов  коментира, че е въпрос на създаване на условия бизнесът да се раздвижи. Около Хасково също има празни терени, които могат да бъдат организирани като промишлени зони. Хасковска област, която е на две граници и България, като вход на Европа, имат неизползван потенциал и е нормално да има силни амбиции за създаване на международни хъбове и бази на наша териотрия, които да привлекат и външни инвеститори, смята още Красимир Ангелов.

    Новият областен управител  идва от частния бизнес сектор, фирмата му е свързана със строително-консултантските услуги. Той е и е председател на Балканско-индийската бизнес асоциация.

    Назначението му за областен управител беше обявено вчера, след заседание на Министерски съвет. Предложението обаче да оглави държавната администрация в Хасково е дошло няколко дни преди изборите, когато е станало ясно, че титулярният областен управител на служебното правителство Минко Ангелов поема ангажимент като съветник на министъра на икономиката Никола Стоянов.

    В кабинета му днес Красимир Ангелов беше  посрещнат от  назначения за временно изпълняващ длъжността областен управител заместник-областният Мартин Узунов. Още с влизането на Ангелов се разбра, че Узунов напуска поста си. Решението е взето преди седмици, още когато е станало ясно, че Минко Ангелов отива на друг пост в София, обясни Мартин Узунов. Той сам е заявил желанието си да напусне Областна администрация. Според него, тази реакция за кардинална смяна на ръководството на Администрацията е правилна, предвид кампанията спрямо Минко Ангелов, която по думите му била „очерняща“.

    „Все пак с Минко Ангелов сми били екип в четири временни правителства, смятам, че е редно да се смени ръководството изцяло. Но тъй като моментът беше деликатен и оставаха само 10 дни до изборите, се прецени, че е по-правилно аз да поема изпълнението на длъжността на областния управител до провеждането им. Останах в администрацията, за да има приемственост“, обясни решението си Мартин Узунов да напусне след вота на 2-ри април.

    Доволен съм, че имаме нов областен управител и така трябва да бъде, посочи още Узунов. Той заяви, че докато е на длъжност заместник- областен управител и преди да предаде поста на новия наследника си, ще направи всичко възможно за плавен преход и ще  помогне на новия областен да се ориентира в ситуацията. Мартин Узунов посочи, че не познава в лично качество Красимир Ангелов, а само от среща в Областна администрация Хасково преди две години, когато Ангелов е водил делегация в Хасково като председател на Балканско-индийската бизнес асоциация.

    Новият областен управител Красимир Ангелов коментира, че приема доводите му. Така стана ясно, че Мартин Узунов в крайна сметка си тръгва от администрацията на площад „Свобода“ 5.

    Пред медиите Красимир Ангелов заяви, че с приемането на поста в Областна администрация, не дава заявка  за политическа кариера. Той отговори на въпрос по  дали има такива намерения, след като е бил в листата за общински съветници преди време на местните избори, когато кмета стана Добри Беливанов.

    „Нямам намерение да правя политически кариера, не съм член на никоя партия, бях поканен за областен управител на Хасково в качеството си на експерт“, обясни Красимира Ангелов.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ко
      Колегата му
      19 0
      13:35, 6 апр 2023
      Щом и в "кабината" го качихте,ще да е добър шофьор 😄😄
      • Ба
        бай Танас общественик
        19 -2
        14:08, 6 апр 2023
        и прическата му като на индийска йога и индийци ще ни докара да ни облагородят и да ни работят и развиват областта ни.
    • 2
      Ба
      Бать Танасе
      16 -4
      14:13, 6 апр 2023
      Ами на Минко прическата му като беше на електротехник, виж как се издига в йерархията, защо и този да не успее в нещо? Винаги нещо ни пречи!
      • Ба
        Бай Танас
        18 -14
        14:38, 6 апр 2023
        Ти остави прическите ам гледай на тези на снимката кой им е гуру! Въобще няма прическа косата му е окапала и преди няколко години другарката Нинова направо го хвана от плаца и със зелените чорапи на килима на Дондуков президент го насади . И клати наш Мунчо един мандат държавата а със втория мандат вече се клати от собствени обръчи от фирми !
    • 3
      Ел
      Елементарен въпрос
      38 -1
      15:40, 6 апр 2023
      Не ви ли е срам да поднасяте на читателите си статия пълна с граматически и правописни грешки. Явно този стил на писане се превръща в традиция за журналистите от Haskovo.net.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини