Ясни са победителите от общинския ученически конкурс "С очите си видях бедата"

Изображение 1 от 3

    Приключи общинският етап на международния конкурс „С очите си видях бедата”.

    Конкурсът цели да се пресъздадат със средствата  на изобразителното изкуство и се затвърдят придобитите познания на децата и учениците за действия при бедствия, аварии и извънредни ситуации, да се мотивират учениците към изучаване и прилагане на способи за оцеляване, да се формира естетическо отношение у децата при възприемане на живота и обкръжаващата среда, да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя, да се възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда, да се насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата и учениците.

    Журито класира в различните категории 18 творби от над 60 представени рисунки .

    Класираните на I, II и III място ще продължат участието си в областния етап на конкурса, който ще се проведе до 30.04.2023г. в град Хасково.

    Награждаването ще бъде от 17:00 часа на 31.03.2023 /петък/ в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев” , Димитровград (при лоши метеорологични условия, награждаването ще се състои във фоайето на Исторически музей - Димитровград).

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини