Пиеса по мотиви от Хайтовите „Диви разкази“ ще се играе в Перник

Драматичен театър - Търговище ще гостува в Перник с комедийната постановка „Когато светът беше шарен“, съобщиха от Двореца на културата. Представлението ще се играе на 6 април в театралния салон на Общинския драматичен театър „Боян Дановски“ в миньорския град.

Постановката е на Надя Асенова, а в главните роли се превъплъщават актьорите Владислав Карамфилов – Въргала, Камен Иванов, Божидар Попчев, Атанас Махнев, Димитър Мартинов и други.

Спектакълът е вдъхновен от разказа на Николай Хайтов „Когато светът си събуваше потурите“, част от сборника „Диви разкази“. Действието в постановката се развива между двете войни, в подножието на Родопите, някъде около Асеновград. Сюжетът разказва за бързо променящото се време и трудността да се впишем в новото, което се налага, преобръщайки предишния ни познат свят.

Текстът е поднесен с типичните за автора чувство за хумор, човечност, автентичност и онази съвършена простота, под която се усещат дълбочината на проблематиката и вечните, екзистенциални въпроси.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини