Най-студената нощ в Обединеното кралство от началото на годината, сняг и отменени полети

Десетки полети бяха отменени във Великобритания, а някои училища трябваше да затворят, след като сняг затрупа по-голямата част от страната, предаде Асошейтед Прес.

Арктически циклон донесе най-студената нощ в Обединеното кралство от началото на годината и транспортен хаос. Телевизия "Скай нюз" съобщи за анулирани полети на лондонските летища "Хийтроу", "Лондон Сити" и "Гетуик", позовавайки се на специализирания сайт "Скай Скан Урлд" (Sky Scan World). 

Самолети кръжаха и чакаха да бъдат пренасочени.

Летището в Бристол в югозападна Англия беше временно затворено докато бъде изчистен снегът, а всички полети бяха отменени. В Лондон, от летище Гатуик казаха, че е имало малки закъснения на полетите.

В Уелс десетки училища бяха затворени поради силен снеговалеж.

Миналата нощ температурите по високите части на Шотландия са паднали до -15,4 градуса по Целзий.

Очаква се смразяващият арктически студ да държи в хватката си Великобритания до края на седмицата, добавят от Мет Офис и предупреждават за трудности при пътуване и прекъсвания в електрозахранването в отдалечените северни райони.

Очаква снеговалежите да се засилват в Южна Англия и Южен Уелс. Температурите ще падат. Издаден е жълт код за големи райони от Обединеното кралство.

Полицията предупреди шофьорите да не пътуват в южната част от острова.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини