9 първомайци са тръгнали да стават народни представители

9 са първомайците, в листите на партиите за изборите на 2 април 2023 година. И докато Надя Манолова е активист на ДПС, участвала в редица кампании, останалите са хора с малък или никакъв опит в политиката. Въпреки това Надя едва ли ще стане народен представител, предвид, че ДПС не винаги имат мандат от Пловдив област, а в най-добрият случай получават 1.

В листите на  партиите, които със сигурност ще са парламентарно представени, са д-р Иван Вангелов, който е на 7 позиция в листата на ГЕРБ-СДС и Маргарита Димова – 8-а при кандидатите на „Възраждане“. И двамата са на позиции, от които трудно биха успели да влязат в парламента. На последните избори в Пловдив област ГЕРБ – СДС имат спечелени 3 мандата, а „Възраждане“ – 1.

От париите „на ръба“ в листата на ИТН е Благой Запрянов, а в „Български възход“ – Александър Чешмеджиев.

Димчо Мизинев е сред кандидатите на НДСВ. Христина Хубенова е втора в почти неизвестната партия „Заедно“. Марко Петров и Иванка Хаджиева са в листата на „Неутрална България"

В листите на другите избирателни райони има още двама кандидати за народни представители, свързани с Първомай. Роденият в Първомай Христо Даскалов, който е на трета позиция в листата на ПП-ДБ за Пловдив - град и екс министърът на културата  Атанас Атанасов, записан под номер 4 в същата коалиция , но за Хасковска област.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини