Това ли е бъдещата най-евтина Tesla?

За намеренията на Tesla да пусне нов модел от начално ниво, който съответно ще бъде и най-евтин в гамата на американския производител, се говори от доста време. Подробности за автомобила трябва да бъдат разкрити на 3 март, когато трябва да се проведе „Денят на инвестора“, организиран от компанията на Илон Мъск.

В  китайски медии се появиха снимки на електромобил, покрит с камуфлаж, за който се подозира, че е тестови прототип на бъдещия най-евтин модел на Tesla. Дори се съобщава и името, под което ще излезе на пазара – Model Q.

Като размери той е близо до Mazda CX-30, като предната му част е напълно в стила на моделите на американския производител, а задната прави впечатление с късия си надвес. Доказателство, че това е Tesla са и джантите, които са с логото на марката.

В същото време обаче големия брой черни пластмасови декорации, капакът за резервоара и други дребни детайли много напомнят на спомената вече Mazda CX-30. Затова и не може категорично да се твърди, че това е новият модел на Tesla и ще трябва да се изчака до 3 март, когато компанията ще разкри подробности за евентуалната поява на най-евтиния автомобил в гамата си.

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини