Вместо бюджет, Общинският съвет ще приеме временен разчет

Обикновено по това време на годината общините приемат своите бюджети.Вместо това, тази година ОбС – Първомай ще приеме  Разчети за бюджетните разплащания на Община Първомай през 2023 година до приемане на бюджета на Община Първомай за 2023 година.

Плануваните приходи са 32 945 030, от които преходен остатък от 2022 г. в размер на 1 695 667 лева, налични по банкова сметка.

В посочените мотиви за това прокторешение се казва: „С настоящото решение ще се осигури право да се извършват капиталови разходи, да се предоставят субсидии, да се продължи обслужването на кредит от фонд „Флаг“ и „Търговска банка Д“ АД, общината да продължава извършването на разходи за помощи по решение на Общинския съвет, Кметът на Общината да продължава отпускането на временни безлихвени заеми по сметките за средства от Европейския съюз по проекти от оперативни програми с цел успешно реализиране и финализиране, съгласно сключените договори. Всички посочени са от особена обществена важност и на практика осигуряват нормалното функциониране на местната икономика.“

Материалите по внесеното предложение може да бъдат разгледани на сайта на общината в страницата на Общински съвет.

Предложението ще бъде гласувано на редовната сесия на 23 февруари 2023 г, от 16.30 часа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини