Специализиран сайт: "Налбантова блести"

Специализираният сайт  badmintoneurope.com отдели специално внимание и направи репортаж за представянето на Калояна Налбантова на Европейското отборно първенство, което се провежда в Ер сюр ла Лис във Франция.

„Налбантова блести въпреки загубата на България“ е заглавието на материала, който разказва за 16-годишната бадминтон звезда от  Първомай.

Авторът разказва за смелостта и силата, с която Калояна излиза след първото поражeние и носи първата победа на българския национален отбор.

Специалистите цитират състезателката: „Бях малко нервна, защото тя (Ивон Ли) е наистина добра играчка и очаквах от мен просто да се забавлявам и да играя добри събирания“

Ивон Ли е многократна шампионка на Германия и е на 150 места пред Налбантова в ранг листата.

За съжаление представянето на българският отбор беше очаквано – отлично при жените и с проблеми в останалите мачове. Така българите паднаха от Германия с 2:3 срещи, а сега им предстоят още по-трудни двубои с домакините от Франция.

Статията завършва с обобщението: И дори когато Германия продължи с 2:3 победи, в  крайна сметка това беше поне успешна първа поява за талантливата състезателка на единично на Европейското първенство за смесени отбори през 2023 г.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини