Разкриха фалшиви стоки на пункта "Капитан Андреево" за Нидералнадия

Близо 27 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия, обувки и аксесоари със знаци на търговски марки задържаха митническите служители на граничния пункт "Капитан Андреево". Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Случайят, за който сега съобщават от Агенция "Митници",  е от 20 януари. Шофьорът, който е с турски паспорт,  представя пред митническите служители редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Нидерландия. Камионът е отклонен за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват в 426 колета  стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. Открити са 21 010 артикула, по-голяма част от тях текстилни изделия, както и 1566 чифта обувки и 4301 чанти, портмонета и колани.
В изпълнение на Европейския регламент за защитата на правата върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случаите ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки.
От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо  90 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.
 
 
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини