"Можем ли с дрегер да направим проверка на всички присъстващи". Дебатът продължава

Дебатите в пленарната зала продължават. Депутатите удължиха заседанието до приемане на промените в Изборния кодекс.

Ето част от изказванията днес:

"Въпреки че имаше такава договорка в правна комисия, за съжаление при двете гласувания днес се видя, че в България политическите заявки много лесно се променят. Те следват само тесни интереси на определени партии, които не желаят справедливо разпределение на ЦИК", каза Петър Пeтров, зам.-председател на ПГ "Възраждане".

"Статуквото запазва мнозинството си в ЦИК. Целта на това е, когато има манипулации, ЦИК да ги прикрива", каза Настимир Ананиев от ПГ на "Продължаваме промяната".

"След като днес почти два часа в рамките на добрия тон по Изборния кодекс, предлагам да се върнем към дневния ред на обществото", каза Мирослав Иванов от ПГ на "Продължаваме промяната".

"Ако хартиената бюлетина мине днес, това за нас означава, че този парламент слага тясно партийната задача на ГЕРБ, ДПС и БСП да откраднат честния вот на българските граждани. Ако това го направят, това значи, че нямат никакво желание да има правителство от наша гледна точка, защото няма как един такъв парламент след това да подкрепи антикорупционно правителство. Няма как да предложим нещо, като първата гаранция те я хвърлят в коша като невалидна бюлетина", каза Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

"Все така не получаваме реални аргументи, няма факти, нито доказателства, че то опорочава вота", каза Александър Николов от "Български възход".

"Вече за себе си съм вън от всякакво съмнение, че става въпрос за реална софтуерна фалшификация на вота в резултат на няколко проценти. Нямам никакво съмнение. Ако това го нямаше, тази силна пропагантна съпротива срещу връщане на справедливостта нямаше да бъде обрисувана с такива морални заклеймявания", каза Ерджан Ебатин от ДПС.

"Софтуерна фалшификация няма. Това е спекулация и това е пропагандно внушение", каза Божидар Божанов от ДБ.

"Можем ли с дрегер да направим проверка на всички присъстващи, докарайте дрегер", каза Асен Василев от "Продължаваме промяната".

"Никой не връща хартията, защото тя никога не си е тръгвала. Много добре знаете, че във всяка секция с под 300 избиратели се гласува само на хартия", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Става въпрос за кражба на вота на българските граждани, за кражба на техните данъци. Това не може да продължава така и това, че сте първа политическа сила, не ви дава право да ограничавате свободния глас на българските депутати", каза Кирил Петков.

"Уважаеми народни представители, вие сте избрани. Мястото ви е тук да решавате проблемите, а не на улицата. Стига сте призовавали от тази трибуна за бунтове", каза Георги Свиленски от БСП.

"Единственото нещо, което се получава в този много срамен парламентарен дебат, е, че отблъскваме все повече и повече хората от гласуване", каза Костадин Костадинов, "Възраждане".

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини