Джин от BTS постъпва в армията

Джин, най-възрастният член на южнокорейската група BTS, започва задължителната си военна служба от 13 декември, съобщи Ройтерс. Агенцията цитира публикация на местния в. "Аджу бизнес дейли", позоваваща се на южнокорейски военен източник.

Изпълнителят Джин навършва 30 години на 4 декември. Той ще служи в едно от военните подразделения в страната, след като премине петседмично обучение, посочва вестникът.

Говорителите на мениджърската агенция на кей поп групата и на Министерство на отбраната на Република Корея отказаха да потвърдят информацията.

Миналата седмица с публикация в социална мрежа Джин намекна, че се отправя към позиция на "фронтовата линия".

През октомври, след дълги години неясноти и несигурност, членовете на групата обявиха, че ще преминат задължителната за страната военна служба, като пръв ще бъде Джин. Изпълнителите планират да се отдадат на индивидуални творчески проекти и да се съберат отново през 2025 г., когато всички би следвало да са отслужили, съобщиха мениджърите им от компания HYBE.

По закон всички здрави мъже в Република Корея на възраст от 18 г. до 28 г. трябва да служат в армията на страната за период от 18 до 21 месеца. Изключения или съкратена военна служба се предвижда за представители на няколко категории южнокорейци като медалисти от Олимпийски и Азиатски игри, класически музиканти и танцьори, отличени с водещи награди в конкурси. Южнокорейски депутати призоваха преди време момчетата от BTS да бъдат освободени от военна служба.

Министърът на отбраната на страната предложи BTS да изнасят концерти в чужбина за периода, в който членовете на групата служат в армията.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини