Откриха Център за експериментална работа в Езиковата гимназия в Хасково

    Център за експериментална работа по природни наукибе открит днес в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” в Хасково. Той е изграден с финансови средства по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда, модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки“.

    Символично лентата на новата придобивка прерязаха директорът на гимназията Деян Янев, заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева и началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Веселина Павлитова. Събитието уважиха учители по биология от училища в областта.

    В кабинета има 6 електронни микроскопа с лаптопи към тях, макети на различни организми, тъкани, органи. Очаква се да бъдат доставени комплекти за експерименти за лабораторните упражнения, за да могат учениците сами да могат да си приготвят препаратите, които ще наблюдават.

    Днес в новооткрития център се проведе мастърклас - демонстративен урок на тема „Дигиталните ресурси в обучението по биология и здравно образование“. Той бе ръководен от Даниела Димитрова - старши учител по биология и здравно образование.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини