Пътни полицаи и ученици в съвместна акция за проверки на водачи за алкохол и наркотици в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Проявата бе посветена на Световния ден за възпоминание на жертвите на пътнотранспортни произшествия

                Служители от сектор Пътна полиция в Кърджали и 10 ученици доброволци от Общинския съвет по наркотични вещества отбелязаха днес в съвместна проява Световния ден за възпоминание на жертвите на  пътнотранспортни произшествия. В продължение на един час на най-оживения булевар в Кърджали – „Беломорски“, бяха извършвани проверки на водачи на автомобили за употреба на алкохол и наркотици. Под ръководството на началника на Пътна полиция главен инспектор Георги Господинов в операцията бяха проверени 7 водачи, от които 1 за наркотици, останалите за алкохол Всички проби се оказаха с отрицателни резултати. Учениците, водени от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир, доктор по психология и секретаря на съвета Валентина Грудева, раздадоха листовки на водачите по темата за употреба на алкохол и наркотици. При проверките беше установено нарушение на ЗДвП – един от автобилите се оказа без годишен технически преглед. Полицейските служители съставиха на водача фиш за констатираното административно нарушение. Многобройни бяха въпросите на учениците след края на проверките, поради което беше отправена покана за нова среща със служители на Пътна полиция по въпросите, които ги интересуват.

                Днешната съвместна проява е част от станала вече традиция Пътна полиция в Кръджали и доброволците от Общинският съвет по наркотични вещества да отбелязват със съвместни прояви Световния ден за възпоминание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

    На снимките: Началникът на сектор „Пътна полиция в Кърджали главен инспектор Георги Господинов и председателят на ОбС по наркотични вещество Сезгин Бекир.

    Пътни полицаи извършват проверки за алкохоли наркотици, ученици раздават тематични листовки на водачите.

               Това съобщиха от Регионален пресцентър на МВР-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини