Живущи в комплекс "Младост" категорични: Не желаем синя зона в района

Жители на комплекс "Младост" са категорични, че не желаят синя зона в района. Това стана ясно снощи на среща с кмета Хасан Азис в зоната на комплекса. Срещата бе инициирана от кмета, а причината е подписка, която живущите са внесли в общинската администрация, в която изразяват недоволството си от въвеждане на синя зона. 

Проблемът на хората в комплекс "Младост" е, че и без въвеждането на платена зона за паркиране, паркоместата са прекалено малко. В двата блока, които са под формата на буква "Г" има 240 апартамента, а колите на живущите там са около 150. Живущият в района Яни Янев каза: 

"Вие ни предлагате, при 150 автомобила, 22 паркоместа и искате равностойност. Ние плащаме, вие осигурявате паркоместа. Да, това е детска площадка и не може да се паркира върху тази зелена зона, т.е. ние сме в закононарушение". 

 Мустафа Ахмед, който е общински съветник от ДПС и председател на Транспортната комисия в местния парламент предложи: 

"Това, което може да се направи е – има съвременни паркоелементи, които могат да се поставят на частична зелена зона. Общинският съвет да вземе евентуално такова решение, след експертен съвет, който ще вземе решение да може да се поставят и да се обособят допълнителни паркоместа във вашия двор".   

Табелите за синя зона вече са поставени, дори хората казват, че сллужители на синята зона са се опитали да ги глобят: 

"Редно ли е, при наличието на жалба от наша страна, вашите служители да сложат от двете страни табели за синя зона  и вчера разбрах, че са се опитвали даже и да глобяват?", попитаха хората. 

След бурно обсъжде, продължило близо час, кметът Хасан Азис обяви, че след около месец ще се направи обществено обсъждане, което ще преразгледа изцяло концепцията за синя зона, а до тогава хората там няма да бъдат глобявани: 
"Сега, нали разбирате защо сме тук. Този комплекс е уникален, знаем, че тук е струпан проблем в това пространство, затова сме тук, не сме избягали. Молбата ми е – очаквам от вас въпросите, които задавате към нас и правим обществено обсъждане". 
Абонаментът на тези, които вече са платили за цяла година ще бъде преместен от датата на функциониране на синята зона в райна, която ще бъде евентуално след общественото обсъждане. 

БНР Радио Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    1 0
    14:10, 12 ное 2022
    А къде е опозицията? ГЕРБ Цв. Караянчева и багдасара се скриха.Защо не са при хората?Морално не легитимните съветници на багдасара начело с него гласуваха с ДПС за Синята зона.Сега бягат! Безсрамници!
  • 2
    Из
    Избирател
    1 0
    16:33, 12 ное 2022
    Къде е председателя на градската партийна организация на БСП Г. Кючуков, общински съветник с около 60 преференции, а адв. Сталев над 100,Атанасова също над 110,Назми Мюмюн около 190 преференции. Може би скалите са по важни от интересите на нас избирателите, там на скалите печели ПАРИ.
  • 3
    Св
    Свидетел
    1 0
    17:14, 12 ное 2022
    Този юнак кючука по време на разгара на кампанията бидейки в листата и в деня на изборите е на Перперикон по къси панталони.МОРАЛ???!!!
  • 4
    Къ
    Кърджалиец
    0 0
    19:02, 12 ное 2022
    Друг общ. съветник в листата за депутати ес. устренка е засечена също по време кампанията в Бодрум РТурция да подпира чадъра на жената на доктора, инженера пред високозвезден хотел за буржоазията. За нея ДПс само в Чилик осигури 20 гласа-уйдурма!
  • 5
    По
    Подкрепа
    1 0
    19:30, 12 ное 2022
    Подкрепа на Младост!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини