Искренци се радват на нов кът за отдих

Изображение 1 от 2

     Жителите на първомайското село Искра имат нов кът за отдих, реализиран  в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда 2022 година”  в обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

      Проектните дейности включваха: почистване на обособеното място за кът за отдих, доставка и монтиране  на оборудване - пикник пейки, кошчета за отпадъци, дървена беседка с пейки, люлка тип ,,везна” и пързалки в пъстри цветове.

      Кметът на общината Николай Митков и кметът на село Искра Тодор Налбантов лично инспектираха качеството на завършения обект. Градоначалникът изрази своите приятни впечатления от доставените съоръжения, които придават цветна и приветлива визия на мястото и създават възможност за отдих на жителите на селото и за игри на децата.

      Основната цел на проектното предложение е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда, чрез привличане на местната общественост в реализиране на заложените дейности и повишаване на ангажираността и при поддържане на изградените съоръжения.

  Parvomai.NET

  Източник: Parvomai.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Последни новини