Нинова кани партиите на среща за бюджета, дебатът за Зеленски бил излишен

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана към всички парламентарните партии за среща в понеделник "по спешните въпроси за цени, доходи и бюджет". Тя направи това чрез публикация във Фейсбук, цитирана от партийния пресцентър.

Нинова коментира, че поканата на ГЕРБ за среща днес на представители на парламентарните групи за включване на украинския президент Володимир Зеленски в откриването на Народното събрание на 19 октомври "е излишна и ние няма да участваме в нея". От партията на Бойко Борисов предложиха това по време на споровете да бъде ли поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова. От БСП и "Възраждане" настояха това да стане, но ГЕРБ, ПП и ДБ се обявиха против и тя няма да получи покана.

"Ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост. Парламентарните партии трябва да обсъдим спешни мерки като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 г.", написа още Нинова.

Според нея преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуване на бюджета и "дори да няма правителство, бюджет трябва да има".

"Предвид краткото време и практиката всяка група да внася допълнителни , често взаимно изключващи се предложения, ние от “БСП за България” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник от 13:00 часа в НС", добави лидерът на социалистите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини