Голи снимки на 91? Супермодел напук на възрастта

Възрастта не е нищо друго освен число.

За моделите Кармен Дел'Орефис и Бевърли Джоунс този израз важи с пълна сила. Двете дами се появяват заедно на последната корица на списание New You съответно на 91 и 69 години. Дел'Орефис, която дори позира гола на част от снимките, от дълги години работи в индустрията, като преди почти десетилетие застава отново на корицата на New You. Напук на възрастта си, моделът по никакъв начин не изпитва притеснение от голите фотосесии.

„Точно както при работата с прочутия фотограф Фадил Бериша, това е тяхното възприятие за това, което виждат във вас или мен. Ние сме там, започва да се получава синергия и те я извеждат наяве. Това е техният начин на мислене. Нагласата на фотографа е висока, не е в канавката. Всичко е проекция. Всички сме мълчаливи актриси и това е смисълът“, казва тя.

За по-голямата част от фотосесията, Дел'Орефис и Джонсън позират заедно, като последната казва, че ѝ е било мечта да работи с колежката си, на която се възхищава и дълбоко уважава.

„Искам да кажа официално, че тази жена е моят идол“, категорична бе Джонсън. Допълва, че Дел'Орефис е модел за подражание относно целите, била ѝ е ментор, но дори не знае колко огромно уважение изпитва към нея. „Познавам всичките ѝ снимки. Тя има най-голямата, най-зашеметяващата работа от всеки модел в света“, казва още Бевърли.

Както Дел'Орефис, така и Джонсън са се появявали в редица списания и са били модели на безброй дизайнери, изграждайки кариери, несравними в индустрията. Бевърли влиза в историята през 1974 година, когато става първият чернокож модел, появил се на корицата на Vogue. Макар този момент да е повратен в кариерата ѝ, тя все още има критики към това как модата се отнася към чернокожите.

През юни 2020 година Джонсън се появи в предаването Good Morning America, където каза, че истинската промяна трябва да започне отгоре, след като написа силно есе за расизма, публикувано в Washington Post по-рано същата седмица.

„Няма представителност във висшия ешелон. Никакво. Ние нямаме място на масата. Нямаме представителство в света на модата“, каза тя по време на интервюто. По думите ѝ, хората виждат чернокожи модели на подиума и по кориците, мислейки си, че индустрията върви напред. „Но по същество, нищо не е така, както изглежда“.

Дел'Орефис има свой собствен важен момент за Vogue, когато се появява в списанието едва 15-годишна през 1946-а. Така се превръща в един от най-младите модели, снимали се някога за емблематичната модна библия. Тогава фотограф е бил Ървин Пен, който ѝ дава ценни уроци за държанието ѝ пред камера и спокойствието.

„Каза ми да се опитам да дишам възможно най-малко и да не се движа. Просто да седя там. Ървин беше наистина добър приятел за мен и той спаси живота ми физически. Накара ме да отида при лекаря на Vogue, за да се уверя, че съм достатъчно здрава, за да работя, защото в онези дни се изискваше разрешение за работа с дете, особено на моята възраст“, разказва тя.

Дел'Орефис разширява кариерата си, като в последното си интервю за New You през 2015 година споделя, че през последните 25 години се е снимала за повече корици, отколкото през цялата си кариера. „Намирах се в територия, в която бизнесът смята, че възрастта и бялата коса са непродаваеми. Аз обаче бавно започнах да променям това, защото отстоявах възрастта“, казва моделът.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини