Супермоделите, които не съществуват

Виртуалните модели стават все по-популярни поради пандемията и тенденцията към устойчивост и спестяване на ресурси. Модните къщи и списания все повече избират да обличат в дигитални дрехи "компютърни аватари".

Първият такъв супермодел, който се появи през 2018 г., беше черното момиче Шуда. Сега създателят му има собствена агенция за модели, в която "работят" седем негови творения. Снимат за списания, участват в модни ревюта и дори ходят на виртуални модни подиуми.

Как се появи първата агенция за цифрово моделиране в света

Фотографът Камерън-Джеймс Уилсън, който създаде един от първите цифрови модели в света - Шуда Греъм, разказа пред Business Insider как хобито му е позволило да отвори първата виртуална агенция за модели.

Според Уилсън той се увлякъл по изучаването на компютърна графика, която да му позволява да създава триизмерни изображения. Първоначално е ползвал видеоклипове в YouTube, за да се учи, а през 2017 г. вече оборудва студио в плевнята на майка си в град Уеймут, графство Дорсет.

Преди това той дълго време наблюдава как модните му снимки отиват в кошчето след "употреба", а той иска да направи с тях нещо по-трайно.

Сега в агенцията си Уилсън има седем модела. В допълнение към Шуда идва червенокосата Дани, изпъстрена с лунички, африканско момиче с големи размери на име Брен, тъмнокожият Кофи, младеж от азиатски произход Джи-Юнг и Бойс, чийто произход може да се определи като смеска, както и Галаксия, която впечатлява със синята си кожа.

Както казва Камерън-Джеймс Уилсън пред Business Insider, успехът на неговата Шуда идва съвсем неочаквано.

"Тя не беше първият модел, който създадох, но беше този, който исках да представя пред обществеността. Публикувах няколко снимки във Фейсбук, за да видя какво мислят приятелите ми. Един от тях веднага сподели публикацията и след това марката на Риана "Фенти" я пусна. Животът ми се промени за една нощ", казва той.

През февруари 2018 г. Harper's Bazaar говори за Шуда, а четири месеца по-късно WWD използва виртуалния африкански модел в своя фотография.

"Беше лудост", спомня си Камерън-Джеймс Уилсън.

През 2018 г. той трябва да обяснява на хората, изумени от нереалната красота на момичето, че тя наистина не е истинска, а CGI модел (CGI - компютърно генерирано изображение).

Така Шуда става първият виртуален супермодел и тя все още остава най-търсеният модел на агенцията на Уилсън, а броят на нейните последователи в Instagram надхвърля 215 хиляди души.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини