Ремонти поставиха Първомай "под обсада"

Първомай е под обсада. Превозвачи, собственици на тежкотоварни камиони и шофьори получиха поредна порция “удари“ под кръста и отново се намират пред дилемата как да поддържат бизнеса си. Затворените за ремонт по пътя I-8 участъци Садово – Поповица, Поповица – Първомай и Първомай – Бяла река са на път да парализират доставките на стоки и продукти, работата на сметоизвозващите камиони или накратко – движението на тежкотоварни машини.

За да се спази забраната за преминаването на МПС с тегло над 5 т през моста на Марица досега шофьорите трябваше да заобикалят и да се движат по маршрут Първомай – Поповица – Плодовитово – Градина (Крушево – Добри дол). Сега достигането до Поповица е невъзможно. Така, за да достигнат до автомагистрала „Тракия“, възможния път се оказва Първомай – Бяла река – Димитровград – Стара Загора или Първомай - Асеновград- Пловдив.

Един от превозвачите, Николай Петров споделя: „Притиснати сме до стената. Нямаме избор и чакаме да фалираме. Доволни сме дори на тази малка отстъпка – да не стартират едновременно двата етапа Поповица-Първомай и Първомай-Бяла река, но не знам какво ще стане когато започне работа по моста над Мечка река и тогава ще още по-трудно. Плащаме данъци, а не получаваме никакво разбиране. Единственото ни успокоение е, че след ремонта пътят ще е по-хубав.“

Активност по проблема е проявил и кметът Николай Митков. След проведени разговори с Областно пътно управление, той е получил уверение, че движението ще е ограничено само по време на извършване на дейностите, т.е. за кратко. Мостът над р. Мечка ще бъде затворен само за няколко часа. Сметоизвозващите машини от Добри дол, Крушево и Градина ще минават през Поповица Селци.Ремонтите трябва да приключат на 8.11.2022 г.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини