Тъмната готическа богиня на Versace

"Винаги съм обичала бунтовнички. Жена, която е уверена, умна и малко като дива. Тя носи кожа, шипове и протрит деним и има достатъчно отношение да ги смесва с шифон, трико и тиара! Тя е силна освободена жена, тя е прекрасна, тя го знае. Тя е богинята на свободата" - Донатела Версаче.

Парис Хилтън дефилира на модното шоу на Versace по време на Седмицата на модата в Милано за дамско облекло пролет/лято 2023 г. .

През последните години Versace привлече суперзвезди като Дуа Липа и Дженифър Лопес да участват в техните шоута. Този сезон Versace го направи отново - Парис Хилтън закри шоуто пролет-лято 2023 г. в розова мини рокля с верижка с подходящ яркорозов воал, ръкавици без пръсти и висок ток.

Разбира се, няма да шоу на Versace без плеяда топ модели. Този сезон дефилират Джиджи Хадид, Бела Хадид, Емили Ратайковски, Прешъс Лий, Ирина Шейк, Имаан Хамам и Адут Акеч. Те пристъпват по подиума в изтънчени мото якета (Ратайковски), рокли с качулки (Джиджи), дълбоки черни мини рокли (Имаан) ). Бела внася поп цвят в ярко лилава дантелена рокля, която прилича на сватбена рокля с подходящ воал от тюл.

Тъмна готическа богиня

Това е жената, представена в колекцията на Versace за пролет-лято 2023. Черно, лилаво и нотки на фуксия са цветовете, които преминават през цялата колекция, обединявайки се във визии на съвременна дива, както силно бляскави, така и твърдо подчертаващи и провокативни.

Единични изрязани наклонени черти преминават рокли и горнища и прецизни изрязвания се събират в графични фигури. Твърдата кожа преминава в ресни на мотористки якета, кожени панталони и поли. Саката се носят върху рокли и поли от каскаден шифон с макраме, създавайки контраст между структурирани и плавни форми, спокойствие и импулс.

Прилепналите рокли, подчертаващи силуета, са завършени с лъскаво метално жарсе. Рошавите палта и миниполите са изработени от рециклиран шифон и дантела с екологичен подход. Металните шипове са навсякъде, покриват кожени панталони и якета и пробиват деликатна дантела в игра на  контрастни материали.

Щампите имат мрачно сияние в цветовете на колекцията от тъмно лилава орхидея и тропическо розово. Щампата с множество лога "Versace on Repeat" се преплита с флорални и зеброви шарки, включени в ламинирана дантела, fil coupé, интарзия или метални финиши.

Чанти от линията La Medusa, включително La Medusa Repeat, преизданието на стила на чанти hobo, представено за Resort 2023, също носят характерните за колекцията шипове, кожени ресни и покрития от огледален материал. Класическата елегантност на чантата Greca Goddess е в изцяло съвременен стил с нови лъскави зелени и лилави цветове.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини