Зам.-председателят на ДПС Хасан Азис низа тютюн с избиратели в Ненково


Прекрасна е земята на Орфей, но безспорно едно от най-красивите села е Ненково.
Имахме привилегията да присъстваме на общоселско събрание.
Тук, сред девствената природа, край река Боровица, близо до пещерата Утроба, до средновековния мост, при безбройните тракийски ниши, при традиционните каменни къщи – направихме истинско бягство от реалността.
Сгушено в прегръдката на Родопите, жителите на това приказно село, до което се стига по въжен път, са още по-прекрасни и от природата му: сладкодумни, гостоприемни и отзивчиви. Около 60 души живеят постоянно тук, като повечето от тях са животновъди.
Те не мечтаят за друго, освен за здраве и за сигурност за близките им.
Останали са сами, защото години наред държавата не прави нищо, за да задържи младите в страната. Тук всеки има син или дъщеря в чужбина, а внуците си виждат само онлайн.
Тъжно е как политическите интриги водят до такава съдба: да виждаш децата и внуците си само по празници, веднъж годишно, казват кака Фахрие и бако Хазим, с които низахме тютюн – те са последните производители в региона. И правят разкошен домашен айрян.
Стабилно правителство, сигурност и спокойствие – това са трите думи, които ще гарантират завръщането на младите от странство, с мъка разказва и старият „даскал“, докато ни показва селското училище, което някога е било със статут на „защитено“, а .. вече 5-а година е затворено.
С тези послания изпращаме в Народното събрание кандидатите ни от ДПС-Кърджали Адлен Шевкед, Зюлфие Ибрямова и Юсеин Ахмед. На събранието присъства и председателят на ОС на ДПС-Кърджали Лятиф Расим.
ДПС, с номер 1 в бюлетината – за спокойна и развиваща се държава!
Това написа в страницата си във фейсбук зам.-председателят на ДПС д-р инж.Хасан Азис

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини