Държавата дължала на Топлофикация София половината от дълга ѝ, служебното правителство търси инвеститор

В топлофикация "София" ще имат газ за цялата следваща година. Вече е подписан договор между топлинното дружество и Булгаргаз, съобщи БНР.

Погасени са половината от дълга на дружеството, в размер на 680 милиона лева. Прихванат е от пари, които има да взима от държавата. Водят се преговори с правителството за намиране на инвеститор, който да изпълни плана на общинския съвет за модернизация на "Топлофикация - София". 

По думите на председателя на столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, голямата победа е, че софиянци няма да останат на студено.

"За нас по-важно е не дали ще е общинска или държавна, а дали ще работи "Топлофикация". Ще предоставя ли тя качествена услуга на достъпни, на поносими вече цени", каза Георгиев.

По думите на служебния министър на енергетиката Росен Христов държавата търси инвеститор, който да оздрави Столичната топлофикация сред международни, утвърдени компании.

"Вероятното прехвърляне към държавата, което се обсъжда включително и в пресата, е изцяло свързано с тази възможност да ускорим тези процеси и да предоставим по-добри възможности на дружеството", каза Христов. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини