Чавдар Янев: Драсвам си клечката на 10 май пред ВСС

Чавдар Янев прекара 22 дни на палатка пред ВСС, след като обяви гладна стачка през декември м.г. Твърди, че утре ще се самозапали в знак на протест срещу несправедливостта в съдебната ни система.

Чавдар Янев, мъжът, който през декември 2012 г. обяви гладна стачка и стоя 22 дни на палатка пред Висшия съдебен съвет, обяви, има намерение да се самозапали на 10 май, петък. Янев е изпратил преди около 2 месеца писмо до ВСС, в което уведомява за намерението си.

През февруари за кратко той поднови гладната си стачка, предизвикана от несправедливостта в правната ни система.
През март десетки протестиращи, сред които и Янев, опънаха импровизиран палатков лагер до Народното събрание.

В края на април софиянецът е трябвало да бъде изслушан на заседание на ВСС, но той не дошъл, твърдят от Съвета.

Като причина за крайното решение да посегне на здравето и живота си Чавдар Янев посочва съдебната система, която допуска дела, водени от граждани срещу институции, да продължават с години, докато в същото време същите тези институции могат да осъдят човек за ден-два при това без дори той да разбере.

12 г. са били нужни на Чавдар и съпругата му, за да осъдят „Топлофикация - София". Едва след този период от време те са успели да убедят съда, че в дома им няма как да има 7 радиатора и съответно не дължат на ТЕЦ-а пари като за 7. Семейството успява да осъди столичния ТЕЦ да плати само 100 лева.

В същото време обаче „Топлофикация" успява да ги осъди набързо и то няколко пъти. Дружеството не само не плаща, но и продължава да чака семейството да плати старите несъществуващи дългове.

Чавдар твърди, че няма да се откаже от крайната форма на протест, развихрила се като епидемия в последните месеци в страната ни. Категоричен е, че щом държавните или общински дружества могат да осъдят един гражданин за дни, то и обикновеният човек да има такава възможност.

Тъй като новината обиколи скорострелно столицата, а вече и цялата страна, граждани и организации споделиха пред медиите, че са в готовност и ще са на място с пожарогасители в очакване на най-лошото - поредната жива факла в България...

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини