След сериозното замърсяване на въздуха в Димитровград, ТЕЦ “Марица 3” спря работа

След днешните превишения на допустимите стойности на серен диоксид в Димитровград, стигащи до 6 пъти над горната граница, топлоцентралата спря работа.

По наша информация, местният ТЕЦ е изключен от енергийната система, с което е бил принуден да спре работа. По сериозния проблем днес работиха РИОСВ - Хасково и областният управител Минко Ангелов, като и двете институции бяха на място в централата до нейното спиране.

Очаква се в най-кратки срокове да бъде издаден ПАМ относно централата. Очаквайте допълнителна информация за замърсяването на въздуха в Димитровград в нашата гореща тема - Превишаване на допустимите нива на серен диоксид (SO2) в Димитровград

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    0
    0
    16 0
    17:07, 10 сеп 2022
    Браво! Сега затворете тоя боклук завинаги, няма да липсва.
  • 2
    Ко
    Кольо
    15 -1
    18:49, 10 сеп 2022
    Чудя се във този град няма ли някой да го еня,че тровят децата му Внуците му...пълно безхаберие...кой беше казал...материала такъв за нищо не става...
  • 3
    Ге
    Георги
    10 0
    22:25, 10 сеп 2022
    6 - пъти ?
    Престъпници които доказано тровят хората !
    Доказателства има и то не от сега .
    На бунт, на бунт , на бунт цялото население на общината след като няма орган в тази държава който трябва да се занимае със това престъпление .
  • 4
    Гр
    Гражданин
    2 0
    07:18, 12 сеп 2022
    Г-н уважаеми кмете , освен тоталното замърсяване с черен прах от раздрания котел и обгазяване в пъти повече със серен диоксид , камионите им разбиха тотално и пътя около обръщалото на града.
    Станали са огромни и много на брой кратери .
    Няколко пъти Ви сигнализираме но резултат няма . Изпратете ваши специалисти на място и да се уверят в това . Предполагам , че Вие като ходите на работа не пътувате през такъв път .
    Поне това е във вашите правомощия !
    Лек ден .

Още новини

Последни новини