В Градина почистиха част от отводнителните канали

Изображение 1 от 3

    Днес приключи почистването на отводнителните канали по ул. „Христо Ботев“, които причиняваха наводнения в няколко къщи на ул.  „Малчика“ в село Градина. Почистените канали са около 200 м., а средства са осигурени от кметството.

     Местните и кметът Йордан Стоев са наясно, че финансирането е трудно. През 2021 година е реализиран подобен проект, но друг, за 2022 – все още отлежава и няма средства за него. Дейностите се затрудняват не само от наносите, които на места достигат до 50 см, а и от някои неразумни строителни дейности на жителите на селото.

    След големите дъждове през юни, чрез общината е изпратено писмо до Комисията по бедствията и авариите, но засега отговор няма.

    В същото време градинчани са събрали 1500 лв., с които е заплатено проектирането на три легнали полицаи на ул. „Христо Ботев“ и преустройство на кръстовището към село Крушево, която е част от републиканската пътна мрежа. По тази улица също трябва да продължи и почистването на дъждовните канали, но все още се чака разрешение от Областно пътно управление. Когато това стане факт, движението ще бъде затруднено.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини