Ави Льоб показа как ще открива и изследва НЛО

Истината е някъде там.

Проектът "Галилео" е първата систематична програма за научно изследване в търсене на артефакти или останки от извънземни технологични цивилизации.

Членовете на екипа на инициативата проведоха тридневна конференция на 1 август в обсерваторията на Харвардския колеж в Кеймбридж, Масачузетс, за да отбележат постиженията през първата година и да начертаят планове за следващата година.

Впечатляващ момент е демонстрацията на набора от инструменти на покрива за разглеждане на проблема с неидентифицирания въздушен феномен (UAP), също често характеризиран като неидентифицирани летящи обекти (НЛО).

Начело на проекта "Галилео" е известният астрофизик Ави Льоб от Харвардския университет.

Основан през юли 2021 г., целта на проекта е да пренесе търсенето на извънземни технологични сигнатури на извънземни технологични цивилизации "от случайни или анекдотични наблюдения и легенди към основния поток на прозрачни, валидирани и систематични научни изследвания", според уебсайта му.

Стратегическата цел

"Нашата стратегическа цел през следващата година е да накараме пълния си набор от инструменти да работи и да заснема цялото небе в радио, инфрачервена и видима светлина, както и аудио", казва Льоб пред Space.com

Льоб каза, че потокът от данни ще бъде подаден в специална компютърна система, която ще идентифицира обекти, открити в този информационен поток.

"Надяваме се да получим нови висококачествени данни на място, където са докладвани UAP, и да направим нашите данни отворени след публикуване на нашите резултати в рецензирани списания", каза Льоб. "Целта е да постигнем всичко това в рамките на една година, преди следващата ни конференция."

Търсене на по-добри доказателства

Льоб посочва, че Конгресът на САЩ многократно е обсъждал през изминалата година докладите на разузнаването и военните служби относно UAP в земната атмосфера. По същия начин НАСА придвижва проучването на UAP.

"Най-добрият начин за по-добро разбиране на тези явления е чрез търсене на по-добри доказателства с най-съвременни инструменти и следване на научния метод, който включва прозрачен, агностичен анализ на отворени данни", каза Льоб. "Осъзнаването, че дори един обект може да произхожда от извънземна технологична цивилизация, би резонирало с най-фундаменталните въпроси и интереси на човечеството."

Като се включим в търсенето, природата на UAP може да бъде разкрита, преди да разберем тъмната материя, "ако само сме достатъчно смели да събираме и анализираме UAP данни публично, въз основа на научния метод", казва Льоб.

Освен това проектът "Галилео" проектира космическа мисия, която ще идентифицира естеството на междузвездни обекти, които не приличат на комети или астероиди, като Oumuamua - междузвезден обект, който прелетя край Земята през октомври 2017 г.

Също така в дневния ред на проекта е координирането на експедиции за изследване на природата на междузвездните метеори. Океанска експедиция е в процес на извличане на фрагменти от първия голям междузвезден метеор, CNEOS 2014-01-08, от океанското дъно близо до Папуа Нова Гвинея.

"Човечеството е на прага на дълбоки открития за нашия космически квартал", заключава Льоб.

Местоположението на локациите на UAP

Ключът към оценката на UAP е, че сензорите и получените данни трябва да могат да идентифицират характеристики, които не могат да бъдат дублирани от създадени от човека обекти, каза Робърт Пауъл, член на изпълнителния борд на Научната коалиция за изследвания на UAP.

Имайки това предвид, следващите стъпки в изследването на UAP трябва да бъдат "уверено характеризиране на скорости и ускорения, които не могат да бъдат постигнати от обекти, създадени от човека", казва Пауъл пред Space.com.

Това изисква стабилни методи за оптична триангулация за изчисляване на разстоянието, като се използват множество камери, за да се гарантира, че грешките в определянето на разстоянието са добре разбрани и в достатъчно тесни граници, казва той.

Освен това Пауъл казва, че трябва да се реши проблемът с избора на място чрез идентифициране на зони с "по-голяма вероятност за наблюдение на UAP“ за настройка на оборудване за наблюдение. И накрая, има нужда от разпространение на много такива системи, каза той.

Социално разузнаване

Новосформираната група Enigma Labs използват авангардни технологии и социално разузнаване, като обясняват, че UAP са се появявали по цялата планета от десетилетия под различни форми. Трансграничният характер на наблюденията изисква глобална перспектива, според уебсайта им.

"Ако искаме да подобрим общественото разбиране на този феномен, ще са необходими всички подходи за анализ", казва Алекс Смит, основател на Enigma пред Space.com.

Висококачествените кадри от телескоп от Галилео ще бъдат ключови за убедителни научни изследвания, казва Смит. С течение на времето поддържащите цивилни кадри и мрежа от алтернативни сензори - радари, термични изображения и инфрачервени камери, ще служат като независимо потвърждение на наблюденията на телескопа.

"Когато се комбинира с огромното количество исторически данни, стотици хиляди свидетелски доклади и анализи, извършени от надеждни правителства, изследователи и неправителствени организации, съществуването на UAP ще бъде неопровержимо и моделите ще бъдат по-лесни за идентифициране", казва Смит. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини