Служебният министър на енергетиката: В интерконектора има само тестови количества газ

Няма 100 процента потвърждение за танкерите, които трябва да пристигнат в България, коментира служебният министър на енергетиката Росен Христов пред журналисти в източномаришкия рудник "Трояново-Север". Той участва в отбелязването на 60-годишнината на рудника. 

В сряда ще има работна среща със строителя фирма "Авакс", на която ще бъде уточнен графикът за довършителните дейности по интерконектора Гърция-България, които предстоят. 

Графикът ще бъде съгласуван с компанията "Ай Си Джи Би".

В интерконектора има само тестови количества газ, а за нас са важни търговските количества, обясни министърът. Той уточни, че предстои приемането на Акт 15 и 16. 

Росен Христов отказа да коментира броя на офертите за доставка на втечнен газ, защото в ход е търг и информацията е конфиденциална. 

Източник: БТА

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хм
    хм
    3 -2
    13:53, 15 авг 2022
    Тия идиоти на Радев само се чудят как да сключст договор с руснаците. Радев е туски агент.
    • Га
      Газовик
      0 0
      15:11, 15 авг 2022
      Абсолютен тъпк и лаик е министъра , ако ще на 10 континента да е работил.През май имаше търг за доставка на газ за напълване на тръбите. Платени са милиони за тази газ вътре и вече е търговска стока. Изпитанието на тръбите беше направено от испанска фирма с вода. Напълниха ги от Марица и Студен кладенец, вдигнаха налягането над 70 бара и проверяваха има ли теч или не. Тръбите бяха почистени със специална техника и загазени. Това е нормалното транпортно налягане на газа. отваряш крана в Гърция, отваряш крана в Стара Загора и газа почва да тече. И този вътре вече се продава.Това е като горивото в маркучите за дизел например на колонките.Вземаш пистолета , натискаш спусъка и дизела тече.Няма тестови количества , няма нищо.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини