Задържаха под стража двамата братя, които обраха пенсионер от Искра

Районен съд – Първомай взе най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо братята  Ангел и Румен Райчеви за това че в съучастие  и с насилие са взели сумата 370 лв. от Петър Желязков от село Искра.

Правната квалификация на обвинението спрямо Р.Р. е за престъпление по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 4 във връзка с ал. 1 от НК, а спрямо А.Р. – за престъпление по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК.

Съдът прецени, че въпреки ранния етап на разследването,  престъплението, за което всеки от двамата е привлечен, е наказуемо с „лишаване от свобода“;   че съществува реална опасност всеки от тях да се укрие или да извърши друго престъпление; а и събраните по делото материали създават обосновано предположение, че те са извършителите.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в тридневен срок от днес, като в този случай делото ще се разгледа на 18.08.2022 година от 13:30 часа.

Ангел и Румен влязоха в дома на пенсионера Петър Желязков, техен съсед в село Искра, на 8 август. Насила прибраха пенсията му и го оставиха с 30 лв. до следващата, а след това е проиграха парите на комар. Това предизвика вълна от съпричастност у искренци. Те и кметът възстановиха сумата, пострадалият беше вписан в списъка за безплатен обяд, а друг мъж пожела да плати тока му до края на годината.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини