Нова детска площадка по европроект изграждат в квартал Вулкан

Изграждането на детска площадка в кв. Вулкан започва по съвместна програма с РОМАКТ, по  проект „Равни условия за игра на всички наши деца", информират от Община Димитровград.

РОМАКТ е програма на Европейската Комисия и Съвета на Европа и цели повишаване капацитета на местните власти и общности за съвместно разработване и прилагане на приобщаващи политики за социалното включване на уязвими ромски общности. Като част от процеса РОМАКТ се сформира гражданска неформална - местна активна група (МАГ) от активни представители на общността.  Стойността на проекта е 6296 евро, като 5000 евро е финансирането от Програмата и 1296 евро е  общинското съфинансиране в партньорство с Местната активна група.

Целта на проекта е да се създаде приятно и безопасно обществено място за игра и забавление на деца между 3 и 12 години, както и общо пространство за общуване на жители и родители от ромски и неромски произход, живеещи в близост. Тази цел ще бъде осъществена чрез дейностите за изпълнение, заложени в проекта. Предвижда се да бъде положена синтетична ударопоглъщаща настилка и да бъдат доставени и монтирани комбинирано съоръжение и въртележка за децата; пейки за отдих и бетонни кошове за отпадъци. Ще бъде монтирана видео камера за 24-часово наблюдение на обекта и ще бъде поставено допълнително осветително тяло за по-добра видимост.

В изпълнението на дейностите по проекта, чиято продължителност е три месеца, ще се включат активно представители на общността, която обитава жилищния район, на който се намира обекта. Тяхното участие ще демонстрира необходимостта от полагане на съвместен труд за постигане на общите блага за всички деца.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гр
    Граждан х
    1 0
    13:28, 29 юни 2022
    Отиде площадката на скрап братята орки. Вулкан е като Властелина на пръстените
    • Ox
      ox
      1 0
      13:59, 29 юни 2022
      Там е ужасно!
  • 2
    Яв
    явр
    2 0
    14:01, 29 юни 2022
    Не знаех че има деца във Вулкан! Направете снимка след 1 година какво е останало! Не знам кой се е подписал за тази инвестиция, но се нафявам да му се потърси отговорност после!
Последни новини