Филиалът на УНСС в Хасково отваря зала за виртуално обучение

Изображение 1 от 6

    Регионалният център за дистанционно обучение към Университета за национално и световно стопанство в Хасково съвсем скоро ще има нова придобивка. Подготвя се зала за виртуално обучение. В нея студентите ще имат възможност да трупат опит по още един начин-чрез срещи с реалния бизнес и участие в различни бизнес форуми. Това съобщи по време на Деня на отворените врати директорът на Регионалния център проф.д-р Надя Миронова.

    Формата на дистанционното обучение се оказа много печеливша във времето на пандемия и интересът към нея е засилен, отчитат от УНСС. Тя е предпочитана и от работещите хора, защото им дава възможност да се образоват, без да прекъсват работа.

    През целият ден днес, до 17.30 часа, екипът на Центъра за дистанционно обучение е на разположение да отговаря на въпроси на бъдещите студенти и техните родители.

    В Хасково изнесеното обучение на УНСС вече има сериозна 30-годишна традиция. И през тази година Центърът в Хасково ще предложи възможност за кандидатстване в 4-годишно обучение за бакалаври в два основни професионални модула: „Администрация и управление“ в специалността „Мениджмънт и администрация“ и в „Икономика“ в специалностите „Икономика“ и „Счетоводство и контрол“. Срокът за подаване на документи е отворен от 13 юни, приемът ще продължи до 29 юни. Документите могат да се носят на място в Центъра или да се подават онлайн през платформата на УНСС, презентира възможностите д-р Даниела Стоянова.

    На срещата днес с кандидат-студентите присъстваха и настоящи възпитаници в Регионалния център в Хасково, които увериха, че обучението е на високо ниво, а хорариумът на занятията е като този на редовните студенти. 30 % от подготовката на записалите се в Центъра за дистанционно обучение се предлага като хибриден вариант, което означава, че тези от тях, които решат могат да се явят на присъствени лекции с преподавателите. Дори и в по това време обаче се води и онлайн преподаване през интернет за останалите. На студентите от Хасково преподават всички преподаватели от УНСС в София, а лекциите се водят само събота и неделя. Студентите разполагат с необходимите им учебници, упражнителни тестове и презентации онлайн на платформата на университета „Мудъл“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини