"Прах в очите" ни хвърлиха Спас Янков и компания

На 25 май Театралният състав „Димитър Делчев“ при ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“   направи премиера на новия си спектакъл „Прах в очите““ от  Йожен  Лабиш,  постановка на Спас Янков, художествен ръководител на трупата.

Първомайската публика бе очарована от  актьорите, които се справиха достойно с тази амбициозна драматургична задача, с труден текст и сюжет.

В пиесата сложните човешки отношения са представени достоверно -  лицемерието и  премълчаните тайни и фалша в тях са залегнали в основата на сюжета.

Във финала талантите представят как снобизма и стремежа за превъзходство разпада отношения и убива любовта. Но както се случва често в пиесите от преди повече от век и половина, намира се кой да покаже, че духът и ценностите са по-силни и те движат света напред .

Адмирации към таланта и труда на режисьора Спас Янков  и вдъхновените актьори Янко Петков, Ана Сиракова, Татяна Христева, Ангел Пелтеков, Елена Стойчева, Атанас Велчев, Петър Караславов, Атанаска Златанова, Борис Златанов, Николай Николов, Атанаска Велчева и Петър Петров.

Бурни аплодисменти разтърсиха залата след спектакъла. Спас Янков представи поименно всеки един допринесъл за зрелището.

Кметът на общината лично поднесе своите поздравления за отличния спектакъл .

На 28 май, от 10.30 ч. на площада пред читалището ще се проведе следващото събитие  от календара на Майските културни празници – Празникът на фолклорния танц „Майски ритми“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини