Горилите на Георги Илиев отвлекли Бербатов

Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов не престава да блести както на терена, така и извън него. През последната седмица той се представи на изключително високо ниво за Манчестър Юнайтед, даже в последния мач от Шампионска лига срещу Волфсбург бе избран за най-добър играч.

Непосредствено след това той си призна, че миналата година е била трудна за него и почти се е провалил, но в днешния си брой вестник "Таймс" разкри още една пикантна подробност от неговото минало, която българинът не иска да коментира.

"Откъде научи за това?, реагира нападателят, когато бе попитан вярно ли е, че още докато е играел в България е бил отвлечен от известен мафиотски бос. Следва кратка пауза и отговорът на Бербатов: "Да, истина е. Такива бяха времената. Беше ужасно изпитание, но оттогава мина много време". Тонът му обаче ясно показа, че темата му е неприятна.

Става на въпрос за една история, която се развива като във филм. Още на 18-годишна възраст след тренировка на ЦСКА на базата в Панчарево Бербатов се натъква на трима здравеняци, които го завеждат при президента на ВИС-2 Георги Илиев – шеф на тогавашния Левски (Кюстендил). Предложението на могъщия бизнесмен е ясно - Бербатов да заиграе в неговия тим срещу огромна заплата.


Непосредствено преди да бъде заведен при Илиев той се е обадил на баща си, който пък е провел телефонен разговор с тогавашния собственик на ЦСКА Илия Павлов, и последният е освободил играча си.

През 2005 година Георги Илиев е убит и подозренията са, че е бил в конфликт с престъпни групировки, допълва авторитетната медия.

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини