Български триумф на Световната купа по художествена гимнастика

Изображение 1 от 2

    Български триумф Световната купа по художествена гимнастика в София. Ансамбълът ни спечели и злато за съчетанието си с 5 обръча.

    Въпреки че и този път имаше известни неточности в изиграването, нашите момичета изпълниха най-сложното съчетание и се наредиха първи. След себе си те оставиха ансамблите на Япония (25,350 точки) и Франция (24,100 точки).

    Боряна Калейн грабна златото за съчетанието си с обръч на Световната купа (СНИМКИ)

    За новия ансамбъл, който трябва да наследи олимпийските шампионки, Световната купа в София е първо състезание. До момента те играха съчетанията си само демонстративно.

    Боряна Калейн и Стиляна Николова също се окичиха със златни отличия. В неделя Калейн спечели трети златен медал. В събота тя стъпи на най-високото почетно стъпало в многобоя, а в неделя Боряна триумфира със злато с обръч и с топка. Българката изигра без грешка съчетанието си, като за него получи най-висока оценка - 32,650 точки. 

    Малко по-късно другата българска гимнастичка - Стилияна Николова добави нов златен медал към тези за България от Световната купа. 16-годишната гимнастичка завоюва титлата за съчетанието си с бухалки. Николова заслужи оценка от 31,850 точки, след като изигра динамичното си съчетание без нито една грешка.

    По-късно през деня ансамбълът ще изиграе и съчетанието си с 2 топки и 3 ленти.

    До момента страната ни има общ актив от шест златни и един сребърен медал от състезанието.

    Източник: dariknews.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Зр
      зрител
      0 0
      09:20, 11 апр 2022
      Авторитетни са наградите от Европейско, Световно или Олимпийски игри. Поздравления за участниците и победителите! Обаче зашо не се пише, колко отбора са участвали, колко спортисти и от колко страни са участвали, колко е струвало на държавата за да приеме турнира за Световна купа?
    Последни новини