"Изгубеният град" оглави бокс-офиса на Северна Америка

Романтичната комедия "Изгубеният град" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, като реализира приходи от 31 милиона щатски долара при дебюта си в киносалоните в САЩ и Канада, предаде Асошиейтед прес.

Продукцията с участието на Сандра Бълок, Чанинг Тейтъм, Брад Пит и Даниъл Радклиф детронира от челната позиция "Батман", останал на върха на подреждането три седмици. 

"Изгубеният град" е режисиран от братята Адам и Арън Ний. Филмът е привлекателна романтична комедия с препратки към "Романс за камъка" от 1984 г. Химията между Бълок и Тейтъм успя да привлече голяма част от женската аудитория. По време на коронавирусната пандемия мъжете по-бързо се завърнаха в киносалоните, отбелязва Асошиейтед прес.

Киносалоните се надяват "Изгубеният град" да постави началото на нов период на стабилност. Първите три месеца на 2022 г. принадлежаха в голяма степен на "Спайдър-мен: Няма път към дома"(натрупал в САЩ и Канада общи приходи от  800 милиона щатски долара), "Uncharted: Извън картата" (инкасирал 133,6 милиона щатски долара от излизането си в кината) и "Батман", който слезе на втора позиция тази седмица в бокс-офис класацията на Северна Америка, като добави приходи от 20,5 милиона щатски долара към реализираната досега обща сума от 332 милиона щатски долара. 

За първи път тази година календарът на нови продукции в киносалоните е доста наситен. В следващите седмици предстои да се появят "Морбиус", "Соник: Филмът 2", "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор", анимацията "Лошите момчета" и "Непоносимата тежест на огромния талант". Всички те могат да бъдат гледани премиерно само в кината. 

На трета позиция в бокс-офис класация на Северна Америка тази седмица се нарежда индийският епос "RRR" ("Rise Roar Revolt"). Той реализира постъпления от 9,5 милиона щатски долара в 1200 северноамерикански кина. Това е един от най-големите успехи, постиган от индийска продукция, отбелязва Асошиейтед прес. Филмът, разказващ историята на двама революционери, дебютира по едно и също време в Индия и северноамериканските кина. Засега няма данни за представянето на "RRR" в родината му, но предварителните очаквания бяха, че ще е сред най-големите блокбастъри в страната.

В челната петица на бокс-офис класацията в Северна Америка място намират също "Uncharted: Извън картата" с реализирани приходи през уикенда в размер на 5 милиона щатски долара и японската анимация "Jujutsu Kaisen 0" - с 4,6 милиона щатски долара приходи от продадени билети .

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини