За втори път Елина Батинкова се яви на национален кръг на олимпиадата по руски език

За втори път Елина Батинкова достигна до последния - национален кръг на олимпиадата по руски език. Дванадесетокласничката от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ учи в паралелка с изучаване на чужди езици, но руският е нейната „слабост“. От 9 клас тя се явява на състезания на езика на Пушкин, през последните две години успява да се класира за националните кръгове. Днес тя е доволна от представянето си и удовлетворена, че е имала възможност за последно да се яви на този кръг от олимпиадата. Една от задачите е била писане на съчинение по сентенция на Архимед: „Люди становятся успешными в минуту, когда они решили кем быть“ (Хората стават успешни в минутата когато решат кои са“).

Елина разказва, че не се готви специално за олимпиадата – чувства се спокойна със знанията, които е получила в училище от преподавателката си Радка Муратева. Миналата година се е явила на международен изпит в Института „Пушкин“ и е получила сертификат за владеене на езика на ниво В2.

Следващата важна стъпка в живота ѝ ще бъде да кандидатства психология. „Убедена съм, че добре съм овладяла руския език и той ще ми бъде полезен в избраната специалност“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Случаен виц

Последни новини