9 българи остават в неизвестност след пожара на ферибота

Спасени са двамата пътници, блокирани в горящия ферибот до остров Корфу, съобщава гръцката телевизия „Скай“. Според информацията един от тях е българин. Мъжете бяха блокирани в гараж на ферибот „Юрофери Олимпия“. Телевизията съобщава, че спасените имат проблем с дишането и хеликоптер ще ги закара до болницата на остров Корфу. 

Български граждани има сред лицата, които се водят в неизвестност, след като ферибот се запали тази нощ в близост до остров Корфу. Гръцките медии не уточняват броя им.

По данни на българското външно министерство към момента девет български граждани са в неизвестност.

Освен тях в неизвестност са един турски гражданин и един латвиец. 

Според официалните данни са спасени 278 души от общо 290, пътували с плавателния съд. От спасените пътници десет са настанени в болница.

„Юрофери Олимпия“ е отплавал в 1:30 ч. през нощта от пристанището в Игуменица с дестинация Италия. Данните за пожар са подадени в 4:18 ч. Обявена е евакуация на пътниците, която е започнала в 5:14 г.

Собственикът на ферибота твърди, че пожарът е възникнал в гараж на борда, като екипажът е реагирал своевременно и е започнал да го гаси, а капитанът е  подал съобщение към италианските и гръцките власти и решил да евакуира плавателния съд.

Екипажът на „Юрофери Олимпия“ е от гръцки и италиански граждани, а плавателният съд е превозвал 32 превозни средства. Фериботът е плавал под флага на Италия от 1995. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини