Стара Загора става снимачна площадка на нов игрален български филм

Стара Загора ще бъде снимачна площадка на нов български филм, съобщи на пресконференция днес зам.-кметът й Милена Желева. От думите й стана известно, че сценарист е Николай Колев-Нико, режисьор - Андрей Андонов, а продуцент е Христо Дерменджиев. В главните роли ще влязат обичаните български актьори Пенко Господинов и Яна Маринова.

"Филмът ще разглежда една от най-актуалните теми сред младите хора - виртуалната реалност", разкри Маринова. Тя допълни, че ще бъдат организирани кастинги, в които ще могат да се включат много старозагорци.

"Стара Загора има много хубави места. Ще запечатаме тези неща, за да може градът да стане визитка на България. Искаме да направим един красив филм", заяви продуцентът Христо Дерменджиев.

Заглавието на лентата в момента е в работен вариант и се пази в тайна. Първите снимки се очаква да бъдат заснети през август, а съвсем скоро ще бъдат обявени и кастинги за участие във филма. Очаква се филмът да излезе на голям екран през есента на 2023 г., а премиерата ще бъде в Стара Загора.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини