Жълт код за силен вятър, над 30 см е падналият сняг

Предупреждение от първа степен - жълт код, за силен вятър в 26 области на България издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Без жълт код за силен вятър за днес са само София-град и Перник. В останалите 26 области на страната ще има силен северозападен вятър, който ще е с пориви до 20-25 метра в секунда.

176 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Обработката на настилките продължава и при необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини. АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян и през планинските проходи, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия.

Над 30 сантиметра е падналият сняг от снощи досега. От бурния вятър се увеличават снегонавяванията.

Необходимо е шофьорите да карат със скорост, съобразена със зимните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини