Мъж е осъден на 3 месеца затвор и 10 000 лева глоба за нарушаване на карантина

По досъдебно производство на Районна прокуратура - Пловдив 41-годишният С.Г. е осъден на 3 месеца затвор и 10 000 лева глоба за нарушаване на карантина, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е признат за виновен за това, че на 10.09.2021 г. в с. Христо Даново, обл. Пловдив, е нарушил предписание за поставяне под карантина на РЗИ-Видин, и е напуснал посоченото място за пребиваване.

Районен съд-Карлово е наложил на С.Г. наказание от 3 месеца лишаване от свобода при първоначален "строг" режим и глоба от 10 000 лева. Установено е, че на 6 септември 2021 г. С.Г. се връщал от Германия с лек автомобил, като преминал през ГКПП-Видин. При влизане в страната служители от РЗИ-Видин му издали предписание за поставяне под карантина за срок от 10 дни. На 10 септември 2021 г. полицейски служители установили, че С.Г. е посетил хранителен магазин в с. Христо Даново. Обвиняемият е признал вината си. Той е осъждан. Споразумението е одобрено от Районен съд-Карлово.

Определението на съда е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Св
    Светът е полудял
    11 -1
    17:51, 14 яну 2022
    Започва се. И по-страшно ще става. Още ли има хора, които продължават да вярват, че всичко е само заради един вирус? Събуди се, народе!!! Ако не се вдигнем сега, скоро всички нас това ни чака... затова ли предците ни са се борили с цената на живота си за свободата... за свободата, от която днес повечето доброволно се отказват... наистина ли стигнахме до там. Все си мислех, че в БГ няма как да се случи този терор. Но явно не са останали достатъчно хора, за които свободата е нещо важно. Наистина жалко...
  • 2
    Ах
    АХА
    8 0
    18:57, 14 яну 2022
    Светът е пълен с идиоти затварят здравите за да могат болните мозъци да сеят зарази.Председател на НС с три ваксини болен от незнам си кво председател на ЕП с три ваксини гътнал се от това срещу което е ваксиниран.Разни надрусани идиоти почнаха да колабират по футболните терени.С нетърпение очаквам пролетта когато всички таралежи ще почнат да се разхождат и тичат по Кенана тогава спешното ще има доста работа
Последни новини