"Борислав" е с нови трньори, търсят се футболисти

Футболният клуб „Борислав“ – Първомай се разпада и тежката задача  да се опита да го запази се пада на Димитър Янчев – треньорът, който успя да вкара отбора във „В“ група. Негов помощник ще е Васил Стефанов, футболистът реализирал головете на баража за влизане в групата.

Кризата настъпи веднага след като приходите на клуба бяха ограничени до получаваните ежегодно от общинския бюджет, а спонсориращите фирми се оттеглиха. Така бюджета остава наполовина. Средства са точно толкова, колкото са необходими да се покрият административните разходи на отбора и почти няма  за треньори и футболисти. При това положение си тръгват 21 човека –треньорът и всички футболисти, независимо дали са първомайци или не и остава само Димитър Димитров.

Димитър Янчев и Васил Стефанов ще поемат отбора, като първо ще трябва да намерят футболисти, готови да играят в първенството. „Вратата“ на клуба е отворена за всички момчета, желаещи да играят футбол и готови да жертват част от свободното си време в името на товаПървомай да има отбор“. Целта е да бъдат „прескочени“, тези няколко месеца до лятото и да се запази мястото на „Борислав“ в третия ешалон.

В противен случай, на отбора ще бъдат наложени тежки наказания и той ще започне пътя си от кота 0. Единственото обнадеждаващо обстоятелство в момента е, че от групата ще изпадне само един отбор и е много вероятно това да не е „Борислав“ .

По думите на Янчев нормалният бюджет на футболен клуб от В група е от порядъка на 140-160 хиляди лева. Той се отказва от заплата. За Васко Стефанов са осигурени минимални средства и те ще работят така до лятото. По този начин ще осигурят време на ръководството на клуба да намерят спонсор и подходящи играчи и треньор. Първата цел е запазване на отбора до лятото.

На въпроса „Нужен ли е на Първомай отбор във „В“ група?“ Янчев отговаря така: „Аз като футболист, играл професионален футбол, знам, че съм имал шанс да стигна до там благодарение на това че играех още на 15 години във „В“ група и бях забелязан. Сега като баща на син знам, че за да бъдат забелязани нашите момчета, то те трябва да играят във „В“ група. Истината е, че детската школа е доста занемарена и трябва да се съживи. Съществува и демографският проблем, но въпреки това може да бъдат направени поне два детски отбора. Освен за футболистите, третата дивизия е шанс и стимул и за треньорите“, убеден е Янчев.

Според новия треньор, основната заслуга през есенния сезон всички да се съобразяват с отбор от Първомай е била на двамата братя Здравчев, Радо Влашев и Георги Стайков. Това са основните футболисти, около които се е градил отбора през последните няколко години. Той им благодари за това, което са направили и съжалява, че си тръгват. Благодарен е и на Светозар Славчев и Николай Бонев от Управителния съвет на клуба, които не спират да търсят спонсори и непрекъснато водят кореспонденции с надежда нещата да тръгнат в положителна посока.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини