Mинистър Асена Сербезова: Ваксините за деца за COVID-19 идват на 20 декември

Ваксините за деца от 5 до 11 години за COVID-19 идват на 20 декември, съобщи пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването Асена Сербезова. Министър Сербезова бе единственият министър в днешния редовен парламентарен контрол.

Ваксините са многодозови, уточни Сербезова. "В момента се разработват указания от регионалните здравни инспекции, които ще бъдат следвани. Знаете че има над 360 пункта за ваксиниране, вероятно всички те ще бъдат пригодни за тези процедури", посочи министърът.

Относно изграждането на нова Детска болница, министърът обясни, че е провела среща с всички заинтересовани страни - болница "Лозенец", Педиатричната болница "Проф. Иван Митев", както и инвестиционното дружество и всички те не желаели сливане.

Министър Сербезова каза, че е направено предложение за усъвършенстване на съществуващите в педиатричната болница условия и предстои този проект да й бъде представен следващата седмица.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    малко по - малко
    7 0
    16:52, 17 дек 2021
    Понеже си мълчите ще натиснат и децата. После пак мълчете и чакайте другите да решат проблема.
  • 2
    Не
    Не
    5 -1
    09:54, 18 дек 2021
    Не може ли да почакате малко. Снижете се и изчакайте както правеше Т.Живков Бъдете малко хитри. Почваме и с децата . Глупаци! Ви е се боцкайте колкото искате , но не сривайте имунитета на децата.
  • 3
    Ко
    Коледно украса
    4 0
    10:52, 18 дек 2021
    Министърката се подмива със светена вода и на няколко години прави нов брак със венчавка. Това я предпазва най-добре от всякакъв вид болести.
  • 4
    Ак
    Ако
    2 0
    15:22, 18 дек 2021
    има деца,министърката да ваксинира най-напред тях,макар ,че децата нямат вина да са изкупителна жертва на амбициозната си и послушна майка!!!!!

Случаен виц

Последни новини