15 полицейски поста пред училищата на 15-ти

Полицаите ще следят за нарушители през целия септември

Масирано полицейско присъствие около учебните заведения ще пази децата на пътя по време на първия учебен ден, съобщават от полицията. От днес, 11-ти, пък почна традиционната акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя” Патрули на КАТ има на основните пътни артерии на Хасково, за да следят за спазването на ограниченията на скоростта в населеното място. За разлика от друг път постовете не бяха в засада, а се  виждаха отдалеч. С присъствието си напомняме за наближаващия първи учебен ден. Искаме да напомним на шофьорите да бъдат внимателни на пътя и за тяхна безопасност, и за тази на децата, споделиха униформените, „паркирани” на булевард „Раковски” на влизането в Хасково от Димитровград.

Естествено, катаджиите проверяваха и изправността на автомобилите, както и редовността на водачите, а радари дебнеха за превишения на скоростта. Акцията "Да пазим децата на пътя" ще продължи до края на септември.

Все още се чакат светлоотразителните жилетки, обещани на областните дирекции от бившата вече социална министърка Емилия Масларова. На среща в хасковските Минерални Бани от 31-ви май тя обеща 70 хиляди бройки, които да бъдат раздадени на първолаците от цялата страна, за да се гарантира тяхната безопасност на пътя. Облеклата трябваше да се изработят от предприятия, в които работят хора с увреждания и да бъдат раздадени безплатно. „Не сме получавали нищо. Дори не сме и чули, че нещо такова предстои” коментира пресаташето на ОДП Хасково Нина Николова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини